De blog markt is redelijk vol. Dus waarom zou je nu nog een blog starten over bijvoorbeeld zoekmachine marketing of social media marketing. Tja, daar kan ik geen antwoord op geven. Wellicht omdat je het gewoon leuk vindt, en zo wat autoriteit kunt opbouwen? Nu zijn er via internet een heleboel tips te vinden wat je vooral moet doen, wil je succesvol worden met je blog. Het is echter lastiger om iets te vinden over de zaken die je zeker niet moet doen. Kijk op voorhand kan ik al zeggen dat je zeker geen black hat SEO trucs moet toepassen, of van die linkbuilding trucs waarbij je complete pakketten aan backlinks koopt voor een habbekrats. Maar, dat ligt wel voor de hand. in dit artikel komen 5 nutteloze blog trucs naar voren, die je gewoon beter ook maar kunt laten.
Het belangrijkste is dat je vooral jezelf blijft, en niet de boel opklopt.
1. Verbergen van de publicatiedatum
Een truc om te verbergen dat je helemaal niet zo vaak berichten post, is door te verbergen wanneer je berichten zijn gepost. Door de publicatiedatum niet op te nemen in je post, lijkt het alsof je artikelen recent geplaatst zijn. Door ze regelmatig te twitteren, zou een bezoeker dat idee kunnen krijgen. Helaas. Google is our friend… de zoekmachine laat heel gemakkelijk zien wanneer het artikel gepubliceerd is. oeps…
2. Zichtbare tellers met kunstmatig opgehoogde aantallen
Bij auto’s draaien ze de teller terug, zodat de auto voor meer geld te verkopen is. De autoriteit van een blogger wordt groter als zijn publiek groot is. Bijvoorbeeld het aantal likes op de Facebook fanpage, of het aantal volgers van de RSS-feed of de bezoekersaantallen. Dat is allemaal techniek, en dat is allemaal te beïnvloeden. Helaas, de bron (Facebook, of wat dan ook) is niet te beïnvloeden. Bovendien, het ziet er wel raar uit als je 100.000 Facebook Fanpage likes hebt, maar slechts 3 hebben je meest recente post geliked.
3. Adverteren met mega grote Twitter followers
Okay, hier ga ik in mee. Ja, het is mogelijk om heel snel, heel veel volgers te krijgen op Twitter. En dan kun je inderdaad roepen dat je 20.000 volgers hebt. Tja, daar houd je misschien een minder ervaren marketeer mee voor de gek, maar de ervaren marketeer kan al vrij snel zien dat je ten eerste te snel in omvang bent gegroeid, dat het aantal tweets niet in verhouding staat tot het aantal followers en dat als laatste de volgers die je hebt, allemaal van het type zijn die automatisch terugvolgen als jij ze volgt. En daar heb je leuke tooltjes voor die dat voor je regelen.
4. Je laten betalen voor reviews
Tja, het is wel verleidelijk om betaald te worden om een stuk tekst te plaatsen over een product of bedrijf. Nog gemakkelijker als dat bedrijf die tekst aan je aanlevert. Het wordt een echt probleem als je met grote letters op je blog aangeeft dat je tegen betaling reviews plaatst van bedrijven of producten. Als ik dat lees, dan kun je alle product beoordelingen toch niet meer als objectief beschouwen? Er is niks tegen het ontvangen van een vergoeding of een daadwerkelijk product voor het mogen doen van een objectieve product- of bedrijfsbeoordeling. Hou het dan ook objectief, en vermeld dat ook vooraf in je communicatie. Maar ga zeker niet adverteren op je blog dat je beoordelingen doet tegen betaling.
5. Teveel advertenties
Ben je nu aan het bloggen om als autoriteit te worden gezien en omdat je het leuk vindt, of verwacht je dat je er geld mee verdient door zo nu en dan eens een berichtje te plaatsen (zonder datum). Keep on dreaming, van die advertenties wordt je niet rijk. Sterker nog, als meer dan de helft van je blogpagina uit advertenties of advertentieruimte bestaat, dan weet je dat je bezoeker niet meer terugkomt. Tja, en dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Uiteraard, de hele grote blogs hebben advertenties, maar ja. Dat zijn de hele grote blogs. En die zijn er niet zoveel.
Dat waren mijn belangrijkste 5 nutteloze blog trucs die je maar niet moet toepassen. Ongetwijfeld weet jij ook wel wat sappige, leuke anecdotes en trucs. Deel ze met ons. Ik ben benieuwd.