Google AdWords is een van de meest gemakkelijke online advertentiesystemen. Controle op inhoud wordt gedeeltelijk geautomatiseerd gedaan, en gedeeltelijk handmatig . Die laatste controle vindt plaats nadat de advertentie geplaatst is. Omdat het systeem zo gebruikersvriendelijk is, zijn er veel gebruikers. Dat klinkt logisch. Ook is het dan logisch dat deze gebruikers binnen de richtlijnen van Google AdWords de grenzen opzoeken om zo toch nog meer op te vallen in de waslijst aan advertenties. Google gaat nu sterker toezien op de opmaak van advertenties, om zo de wildgroei daarbinnen tegen te gaan.
Gaan de regels dan ook veranderen? Nee, Google verandert de regels niet, maar gaat alleen maar sterker toezien dat de regels worden nageleefd. Dit zal Google vanaf 1 april gaan invoeren. Hiermee geven zij adverteerders nog even de tijd om hun advertenties na te zien, en aan te passen. Google zal met name kijken naar de URL weergave in de Google AdWords advertentie.
Wat houden de Google AdWords regels omtrent URL weergave nu in?
Van de website komt het volgende:
“De zichtbare URL (of webadres) hoeft niet gelijk te zijn aan de bestemmings-URL (waar gebruikers terechtkomen wanneer ze op uw advertentie klikken). Deze moet echter wel een bestaande URL op uw site zijn.
Kies een bestemmings-URL die het exacte product of de exacte service dat uw publiek zoekt promoot, in plaats van uw gebruikelijke startpagina. Het is doorgaans het meest effectief om gebruikers zo snel mogelijk door te sturen naar een bestemmingspagina waarin ze met name geïnteresseerd zijn.” [bron]
Concreet betekent dat bijvoorbeeld onderstaande URL weergaves niet meer mogen:
- getoonde URL www.Google.co.uk – en deze verwijst naar www.google.com
- getoonde URL www.Gogle.com – deze URL verwijst naar www.Google.com
- getoonde URL www.Gooogle.com – deze URL verwijst naar een pagina met identieke content als to www.Google.com
Een uitzondering op deze regel wordt gevormd door het gebrui van zogenaamde tracking URL’s. Dit zijn URL’s waarmee statistieken over het klikgedrag kan worden vastgelegd. Denk daarbij aan de tracking URL’s van affiliate programma’s. Echter deze tracking URL mag niet de definitieve bestemmings URL zijn, dus hij moet uiteindelijk vervangen zijn door de correcte (en in de advertentie getoonde) URL.