Ondanks mijn eerdere pessimistische vooruitzichten voor Google Chrome, is de kans aannemelijk dat het aandeel Firefox gebruikers afneemt ten gunste van Google Chrome. Om die reden is het belangrijk eens goed te kijken naar de optimalisatie van websites binnen Google Chrome. Hieronder een opsomming.
Google Chrome maakt gebruik van tabs waarin de titel van een website wordt getoond. In tegenstelling tot Firefox zijn deze tabs altijd dezelfde grootte. Hierdoor wordt er slechts een klein deel van de titel getoond. Hierdoor is het aan te raden om een pagina titel kort te houden en uniek. Dit laatste voor het geval een gebruiker meerdere tabs open heeft over hetzelfde onderwerp of van dezelfde website.
Vervolgens is het zo dat Google Chrome op een bepaalde manier omgaat met pagina’s die niet worden gevonden. Google Chrome geeft aan wat voor soort error het betreft, en geeft suggesties om verder te zoeken op de website, als bijvoorbeeld de homepage. In de error pagina van Google Chrome is een directe koppeling gemaakt met Google via een zoekscherm waarin de naam van de URL is geplaatst (dus zonder www en domeinextensie), alsmede onderdelen uit de URL na de domeinnaam (de bestandsnaam als het ware). Voor optimalisatie heeft dit tot gevolg dat de URL op vriendelijke wijze moet worden opgezet. Dus leesbaar met trefwoorden. Ook is het van belang dat bij een langere domeinnaam je ook top posities hebt voor een opgeknipte versie van de naam (bijvoorbeeld roodlicht-zoekmachinemarketing.com zou dan worden roodlicht zoekmachinemarketing).
Ook het belang van registratie van goede domeinnamen wordt belangrijk. Een domeinnaam die op verkeerde manier is op te splitsen, zorgt voor hele rare resultaten. Als Google het woord niet kent, dan wordt het uiteindelijk heel apart gesplitst.