Digitale transformatie

Onze aanpak bij digitale veranderprocessen


  • Uw medewerkers vormen de kern van uw organisatie. Daarom draait het bij onze aanpak van Digitale Transformatie om de medewerkers.
    Via vaste modellen en methodes als het ADKAR model en OGSM achterhalen we de behoeften, pijnpunten en realiseren we quickwins die ruimte maken voor grotere veranderingen die gedragen worden door uw organisatie.


  • Vraag nu informatie aan
  • Digitale transformatie is change management

Bij Digitale Transformatie draait het erom het team mee te nemen in de verandering. Enerzijds doen we dat via demo-sessies, walk-ins en online brainstorms, anderzijds werken we met enquetes en happy-or-not functionaliteit om het effect te meten.

We werken altijd met een duidelijk plan dat vooraf een zekere buy-in van het management dient te hebben. Is deze er niet, dan blijven we aan het plan werken, totdat deze buy-in er wel is. Zonder voldoende ambassadeurschap vanuit directie en management, wordt het traject geen succes.

Daarnaast werken we altijd vanuit een visie rondom Digitale Transformatie. Deze visie ligt als een blauwdruk over de aanpak die we bij uw organisatie voor ogen hebben. In ons Digitale Transformatie Blog leest u regelmatig over onze visie hierop.

digitale transformatie is change management

Adoptie aanpak die werkt

Naast een verandering aanpakken om de digitale transformatie te realiseren, hanteren we een vaste aanpak voor adoptie. Adoptie is de kern van een succesvol project. Als het team de verandering niet omarmt, omdat de verandering niet begrepen wordt, of oude structuren teveel zijn ingesleten, dan is adoptie essentieel om de verandering te realiseren.

Via adoptie sessies (online en/of fysiek aanwezig) in de vorm van floorwalkers, zeepkist-bijeenkomsten of trainingen maken we de transformatie duidelijk. Door het gebruik van handleidingen, FAQ’s, en instructievideo’s blijft de onderliggende kennis ook voor nieuwe medewerkers voorhanden.

Bewezen aanpak

Roodlicht heeft ruim 10 jaar ervaring met ingrijpende veranderingen op de digitale werkplek met de realisatie van sociale intranetten, transities van systemen, en de verandering van digitale werkplekken. Dus wenst u een vloeiende transformatie, neem dan contact met ons op via 064 808 6196.

  • ROODlicht helpt bij uw projecten. Bel voor een afspraak: 064 808 6196