Checkit breidt bidmanagement applicatie Bidit uit

Checkit breidt bidmanagement applicatie Bidit uit

Vorige week kwam bij mij het persbericht van Checkit binnen over de uitbreidingen aan hun Bidit® applicatie voor het beheer van zoekmachine marketing campagnes. De nieuwe features die hierin terug komen is functionaliteit waarmee geïntegreerd kan worden met data afkomstig uit externe applicaties. Denk daarbij aan CRM of een statistiekpakket. Hierdoor kunnen biedingsstrategieën nog effectiever worden ingezet.

Zo kunnen trefwoorden die in bijvoorbeeld offline campagnes effectief blijken te zijn, worden meegenomen in het beslisproces van de bieding. Het resultaat is dat het mediabudget efficiënt wordt ingezet en de campagne beter aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen.
Op vergelijkbare manier maakt deze uitbreiding van Bidit® het mogelijk om met het reeds geïnstalleerde meetsysteem van een website te werken. Advertentiecampagnes kunnen daardoor conversiegericht gestuurd worden zonder toevoeging van extra scripts op de website.

Een succesvol praktijkvoorbeeld van deze methodiek is het integreren van pageview retention data uit webstatistieken. Blijft een bezoeker enige tijd op de website, of is zij na 2 klikken weer weg? Voor het laatste scenario wil je niet te veel betalen. Door deze gegevens mee te nemen in het biedingsalgoritme is de tijd die bezoeker op de website heeft doorgebracht ruim verdubbeld.

Checkit is niet de enige die met software werkt om het maximale uit advertising te halen, ook andere zoekmachine marketing bedrijven als MaxLead, Traffic4u, Wazooky werken met bidmanagement tools. Het unieke echter aan Bidit van Checkit is dat de software onderdeel uitmaakt van het algehele campagne management. Het bij-en afbieden – wat Bidmanagement software doet – is maar een van de manieren om de doelstellingen te behalen of overtreffen.

Het systeem is niet publiekelijk toegankelijk of te downloaden, maar wordt door Checkit Advertising specialisten ingesteld en gefinetuned. Alle resultaten worden in de Checkit SEM Portal weergegeven. Wel is het mogelijk om alleen Bidit af te nemen, zonder dat Checkit het gehele campagne management voor zijn rekening neemt.

Posted in: