Geruchten over integratie Google in Ask.com direct ontkend

Sterke geruchten over het wijzigen van de zoektechnologie in de Ask.com zoekmachine werden direct ontkend door bronnen dichtbij Ask.com. Het gerucht was gelanceerd door de Silicon Alley Insider dat Ask de eigen zoekmachine technologie Teoma wilde uitfaseren of verkopen, om in plaats daarvan de zoektechnologie van Google te integreren.

Als dit gerucht waar is, of waar zou zijn, dan zou dat gevolgen hebben voor de banen van circa 100 medewerkers. De achterliggende reden om de eigen zoekmachine technologie uit te faseren zou het gevolg zijn van de tegenvallende groei die Ask verwacht had te bereiken. Er is wel enigszins groei bereikt door het voeren van een 100 miljoen dollar kostende advertentiecampagne, maar dit was niet voldoende.

Op het moment dat Ask.com zou kiezen voor de zoektechnologie van Google, zou dat het unieke karakter van Ask aantasten is de verwachting van analysten. Het aandeel van Ask sloot 7 procent lager door dit nieuws.

Ask werkt momenteel al samen met Google via de Google AdWords advertenties waarvoor recentelijk een nieuw 5 jarig contract is afgesloten met een omvang van 3,5 miljard dollar. Ask is overigens goed voor 10% van de omzet die Google binnenkrijgt via partners.

Ask.com is in de VS de vierde zoekmachine na Google, Yahoo en MSN. Oorspronkelijk heette Ask.com AskJeeves (met bijbehorende butler) en werkte de zoekmachine op basis van ‘natural language search’. Na de acquisitie van zoekmachine Teoma werd deze technologie geïntegreerd. De laatste grote acquisitie van Ask.com was Bloglines.

[bron]

Posted in: