Google koopt videoconferencing software huis uit Zweden

Afgelopen week heeft Google software van het Zweedse bedrijf Marratech AB overgenomen. De geschatte overname som is 15 miljoen Euro. Daarnaast neemt Google de medewerkers in dienst. Vooralsnog is het doel van Google om de software uitsluitend voor intern gebruik toe te passen, aldus een woordvoerder.

Het bedrijf Marratech AB blijft zelfstandig bestaan, alleen de software en medewerkers zijn nu onderdeel van Google. Het is vooralsnog onduidelijk hoe deze software in de strategie van Google past. Speculaties gaan over de wens van Google om dezelfde markt als Cisco op te gaan. Cisco kocht afgelopen maand het bedrijf WebEx voor 3,2 miljard dollar. Een flink stuk duurder, maar hiermee kreeg Cisco wel een hoop meer.

De markt waarin zowel Cisco, Microsoft als Google willen opereren is die van webbased collaboration. Google heeft natuurlijk al Google Docs en andere online office pakketten. De aankoop van Marratech software kan deze set aan tools in de toekomst gaan versterken. Juist ook omdat Microsoft onder de Live merknaam ook in deze richting aan het gaan is.

Posted in: