Google Suggest vernieuwd; mede dankzij Google Chrome

Met dank aan Google’s browser Chrome is de Google tool Suggest vernieuwd. Overigens is Google Suggest niet alleen toegepast in Google Chrome. Ook is zij aanwezig bij Google Search, de Google Toolbar, Firefox, en de zoekapplicatie op de iPhone.

Google Suggest is een tool van Google waarmee het zoeken gemakkelijker wordt gemaakt. Op het moment dat je ergens waar Google Suggest wordt toegepast gaat zoeken, wordt er automatisch een suggestie gedaan op basis van datgene dat je al hebt ingevoerd. Dat gebeurt realtime. Enerzijds worden er woorden aangevuld bv. boot wordt dan boot tocht, boot huren, boot kopen. Anderzijds worden gedeeltelijke woorden aangevuld bv. prog wordt programma, programmeur, progressief. Op deze manier kun je sneller zoeken, of beter zoeken waardoor je zoekresultaten krijgt die aansluiten bij wat je aan het zoeken was.

Wat is er nu nieuw? In ieder geval niets nieuws aan de functionaliteit. Het is vooral de kant van de privacy. In 98% van alle gevallen wordt er geen informatie verzonden. In 2% van de gevallen wordt er wel informatie opgeslagen. Vanwege al het ‘gezeur’ rondom privacy, wordt deze informatie na 24 uur geanonimiseerd. Momenteel is dat nog niet zo, Google vertelt ook niet hoe lang het nu wordt bewaard. Ongetwijfeld de 18 maanden die het nu nog zijn. Google verwacht binnen 1 maand alles zo te hebben verbouwd dat het na 24 uur anoniem is.

bron: Google Suggest vernieuwd

Posted in: