Conversie optimalisatie dankzij SSL-certificaat Gebrek aan scope bij E-Commerce Gebrek aan Scope bij E-Commerce projecten is Killing content strategie met COPE 5 Content Strategie tips volgens COPE Content management Systems are at a dead end Content management systeem is een dead-end

Google verbetert integratie Google Base dit najaar

Precies op tijd voor het belangrijkste online shopping seizoen van het jaar gaat Google een nog betere integratie met haar Google Base oplossing realiseren. Een spreker van Google meldde dit aan de aanwezigen van de Professional eBay Sellers Alliance in San Francisco eerder deze week. De aanwezigen waren meer dan enthousiast over de plannen, zo reageerde Jonathan Garriss, PESA’s executive director, “Anything that improves product search and helps shoppers find what they want is always positive for a merchant like me,” said Garriss, die daarnaast ook directeur is van een webwinkel.

De verwachting van analysten is dat als gebruikers van Google zoeken naar producten dat zij een extra zoekbox te zien krijgen waarmee de zoektocht verfijnt kan worden. Na deze ‘verfijning’ komt de gebruiker op een tweede resultaten pagina met daarop producten afkomstig uit Google Base. De positionering wordt dan bepaald door de attributen en relevantie van de zoekresultaten.

Dit plan betekent overigens ook een beetje het einde van Froogle als bestemmingswebsite waar productvergelijkingen plaatsvinden, iets dat al begon toen de directe link naar Froogle werd verwijderd op de homepage van Google. Het is gebleken dat het meeste bezoek op Google.com plaatsvindt, en in vele mindere mate op de andere bestemmingssites. Dit zou het begin kunnen zijn van een strategie wijziging waarbij Google meer diensten naar de homepage van Google.com gaat halen – zoals je bij Yahoo! ook ziet -.

Vorig jaar november is Google Base geintroduceerd als dienst om content in de Google index te krijgen.

Vanaf het begin heeft Google gezegd dat Base niet bedoeld is als bestemmingswebsite, maar meer als een database dat informatie verschaft aan Google.com. Om dit extra kracht bij te zetten heeft Google ook de zoekbox op Google Base weggehaald. Officieel commentaar vanuit het Google hoofdkantoor hierover wordt overigens niet gegeven. Of de spreker van Google op de PESA bijeenkomst zijn mond voorbij praatte is niet duidelijk.

Posted in:
Back to Top