Google Video onder juridisch vuur

Google Video ligt zowel in Frankrijk als in Italie onder vuur. Gisteren werd bekend gemaakt dat in Frankrijk het bedrijf Flach Film de Franse Google Video beschuldigt van inbreuk op copyright. Volgens Flach Film is hun film ‘The World According to Bush’ 40 tot 50.000 keer vertoond voordat deze door Google werd verwijderd. De claim van Flach Film bedraagt ongeveer 650.000 dollar. Google ontkent en verwijst naar de algemene voorwaarden.

In Italie speelt een geheel andere kwestie. Daar is een opgedoken home movie waarin een autistische jongen belachelijk wordt gemaakt het onderwerp. Twee Italiaanse Google Video medewerkers zijn ondervraagd hoe het mogelijk is dat zo’n video kan worden geplaatst. De klacht die ten laste is gelegd aan de medewerkers is dat zij gefaald hebben bij de controle van de content van geplaatste video’s.

De gewraakte video laat een 17 jarige jongen zien die door vier klasgenoten mishandeld wordt in een klaslokaal. De video zorgde voor veel onrust in Italie.

“I’ve said repeatedly that there can’t be double standards, one for the press and television and another for the Internet,” aldus de Italiaanse minister van onderwijs Giuseppe Fioroni.

Posted in: