Google’s “hips don’t lie” shockeren publiek

Google's

Met een demonstratie van een spoof van Shakira’s hitsingle (en video) wilde Nikesh Arora aantonen dat onze visie op content en de manier waarop het publiek er mee omgaat aan vernieuwing toe is. Hij deed dit op een bijeenkomst van een Engelse groep topmanagers uit het bedrijfsleven. Een normaal vrij behouden en conservatieve groep mensen. Het oorspronkelijke bericht maakt geen melding van de reactie van het publiek, maar de home video is grappig, maar niet echt smakelijk te noemen.

Echter het doel van Arora was om aan te tonen dat het grote publiek meer interesse heeft in plat vermaak dan in hoogwaardige content. Zo blijkt dat de oorspronkelijke muziek video van Shakira via YouTube slechts door een honderdtal mensen is bekeken, terwijl bovenstaand filmpje door ruim 11 miljoen mensen is gedownload.

Tja, naar mijn idee is er niets veranderd. Al in de tijd van de Romeinen wilden het volk plat vermaak zien. Arena’s vol met gladiatoren die elkaars hersenen op diverse creatieve wijze insloegen, of wilde beesten die christenen opvraten, waren toen de toppers van vermaak. Lijkt me ook vrij plat. We zien nu nog steeds een soortgelijk bloedig vermaak terug in het stierenvechten.

Ook weten we al lang dat platte sites als het beruchte Retecool het zeer goed doen bij het grote publiek. Dus, of Arora ziet deze topmanagers als mensen die te lang met hun hoofd in het zand zitten en de werkelijke wereld niet zien – als managers binnen zeer succesvolle Engelse bedrijven -, of Arora zit met zijn eigen hoofd in een bak met zand dat hij denkt dat hij met een nieuwe feit komt. U mag het zeggen…

Posted in: