IAB lanceert Search Engine Marketing werkgroep

Onder het nieuwe leiderschap van Marco Derksen is het eerste wapenfeit er: een werkgroep Search Engine Marketing. Dit onder leiderschap van Gert-Jan Munneke van Traffic4u.

Het is inmiddels het zoveelste initiatief van het IAB om zoekmachine marketing op een meer professioneler vlak te krijgen. Het belangrijkste doel van deze werkgroep is het verder professionaliseren van de branche, waardoor adverteerders meer inzicht krijgen in zoekmachinemarketing. Dat betekent concreet dat het IAB zoekmachinemarketing ziet als een aangelegenheid van met name advertising. Het is iets waar ik al bang voor was. Het lastige gebied zoekmachine optimalisatie, waarmee inderdaad niet het grote geld wordt verdiend, wordt hier toch een beetje als ondergeschoven kind behandeld, zo lijkt het uit het persbericht.

IAB-voorzitter Marco Derksen licht toe: “Steeds meer Nederlanders maken het eerst kennis met merken en producten via zoekmachines. Voor merken wordt het dus steeds belangrijker om goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Search Engine Optimalisatie (SEO) staat inmiddels duidelijk op de kaart bij marketeers. De bestedingen aan Search Engine Advertising (SEA) zijn zelfs een significant onderdeel geworden van de totale online-advertisingbestedingen. De IAB taskforce Search Engine Marketing kan dus een significante bijdrage leveren aan de groei van de totale online-advertisingsector in Nederland.” (bron: persbericht)

Eind maart komt de werkgroep voor het eerst bijeen. Op het programma staan de volgende punten:

1. Richtlijnen m.b.t. Organic Search en Search Advertising
2. Coördinatie workshops & opleidingen
3. Antispam/klikfraude
4. Verschaffen van branche-informatie

Ik ben benieuwd of er iets nieuws te melden valt op dit gebied. Gert-Jan; succes. Ben benieuwd naar de uitkomsten! Krijgen we nu eindelijk het langverwachte keurmerk? Of moeten we dan nog steeds lid worden van het IAB?

Posted in: