Nieuw patent zoekmachine Google een succes

Wow. Ik heb enige tijd nu al zitten spelen met de nieuwe Patent zoekmachine van Google, maar dat is best wel leuk. Je komt al zoekende best wel rare en aparte uitvindingen tegen (met plaatjes). Maar ook allerlei standaardzaken waar wij niet bij stilstaan dat iemand deze ooit als patent heeft aangevraagd. Wat te denken van het haarstukje.

De zoekmachine heeft een beetje de interface als van Google zelf – logisch -, maar je ziet direct onderaan de homepage een aantal thumbnails staan met tekeningen van patenten. Naast het regulier full text zoeken, kun je dan ook doorklikken op de suggesties van Google.

Leuk is ook dat je kunt zoeken tussen een bepaalde periode. Zo is bijvoorbeeld terug te vinden dat het woord ‘car wheel’ pas rond 1836 voor het eerst voorkomt in aangemeldde patenten. Opvallend is ook te zien dat het verwerken ervan en het toekennen van een patent wel 50 jaar kon duren. Zo werd een patent voor een apparaat om een wiel te meten in 1836 ingediend, en toegekend in 1886. Dan kun je je dus wel bedenken dat de uitvinder niet meer in leven was…

Uiteraard vindt je naast de minder bekende zaken ook de meer bekende uitvindingen terug. Hierbij een kort lijstje:

Posted in: