NL Vereniging voor Seksuele Hervorming vindt Google oneerlijk

screenshot130.gifDe Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming vindt Google oneerlijk, zo valt te lezen uit een eerder verzonden persbericht. De boosheid komt voort uit het verlies aan bezoekers door een verminderde vindbaarheid in de Google index. Had de NVSH begin dit jaar nog maar liefst 1 miljoen pageviews bereikt, niet veel later zakte dit aantal dramatisch terug naar de helft hiervan.

De oorzaak? De NVSH looft 2000 Euro uit aan degene die het verlossende woord kan brengen het probleem te verhelpen. Uiteraard heb ik vluchtig gekeken.

De site heeft geen penalty en komt met maar liefst 845 pagina’s voor in de Google index. Een aantal trefwoorden zijn goed vindbaar. Een groot aantal anderen echter niet. Wat kunnen dan de redenen zijn. Hieronder zet ik er een aantal neer:

  • de site is technisch opgebouwd rondom tabellen, de content zit vrij diep onderin de code. Dat helpt niet om bij competitieve woorden hoog te eindigen;
  • interne linkbuilding is niet op orde
  • de tekstcontent is niet geoptimaliseerd, ook hier geldt: bij competitieve woorden vormt dat een probleem
  • ongetwijfeld zijn er meer issues te bedenken, maar dit vormt in ieder geval een aanknopingspunt waar de NVSH zeker zelf aan kan werken.

Daarnaast geeft de NVSH aan dat het in het begin wel een penalty zou kunnen hebben gehad. Niet aangegeven wordt wanneer deze penalty is opgeheven. Ook daaraan zou het gelegen kunnen zijn dat de vindbaarheid nog niet op dezelfde top is als in januari van dit jaar. Het duurt tenslotte even voordat je met een Pagerank van slechts 4 weer een goede koppositie hebt opgebouwd.

Het hele verhaal staat te lezen op de site van de Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming.

Posted in: