Search Engine Marketing Congres dl. 3 (live)

Case 3: Pro Education. Opmerkelijk aan deze case is dat Pro Education de SEM nagenoeg geheel in huis heeft uitgevoerd.

De meerjaren missie voor online marketing is … best vindbare … bovengemiddelde gebruikersvriendelijke website … met als resultaat een ruime meerderheid van haar klanten via internet werven.

Belangrijk het sturen op en meten van vindbaarheid. Streven was om 3000 brochure aanvragen via zoekmachines te krijgen en minimaal 56% van de klanten online te werven. Opmerkelijk is de uitspraak dat zij usability belangrijker wordt gezien als het investeren in SEM. (the jury agrees….)

Pro Education zet onder meer SEA en SEO in. Om trefwoorden te achterhalen werd klantonderzoek gedaan, een analyse van de interne zoekmachine, hulpprogramma’s van Google en Overture (Yahoo SEM) en eigen inzicht. Voor advertising is gekozen voor marktleider Google. Zo is er onder meer gewerkt met de methode om trefwoorden uit te sluiten naar aanleiding van site statistieken. Daarnaast is er veel tijd gestoken door Pro Education in het testen van trefwoorden, biedprijzen, advertentieteksten. Uiteindelijk is met de DMCalculator gekeken welke variant statistisch aantoonbaar het best presteert.

Op basis van het verkregen inzicht is een 2e campagne opgezet op basis van de meest succesvolle advertentiegroepen/trefwoorden.

Sterk is de inzet op SEO. Zo zijn er ingrepen gedaan aan het CMS, goed gekeken naar de informatie verkregen uit de SEA, veel werk gestopt in het wezenloos belangrijke linkbuilding, optimaliseren content, en ook niet belangrijk een Second Opinion van een SEO bureau gevraagd.

De resultaten gemeten naar de doelstelling is te zien dat deze vele malen beter waren dan voorspelt.

Posted in: