Amazon weigert Google inzage in eigen zoekmachine technologie

‘s-Werelds grootste online boekhandel Amazon.com weigert officieel inzage in haar zoekmachine technologie door Google. Google had naar aanleiding van de rechtzaak over haar eigen boeken zoekmachine die tegen de zoekmachine is aangespannen inzicht willen hebben in de manier waarop Amazon hiermee om gaat. Google had overigens ook Microsoft en Yahoo aangeschreven.

Amazon weigert op grond van het feit dat met dit verzoek Google teveel inzicht zou krijgen in bedrijfsgeheimen. Daarnaast was de vraag zo breed gesteld dat Amazon een onnoemelijk aantal documenten zou moeten produceren. Om Google enigszins tegemoet te komen verwees Amazon de zoekmachine door naar algemene en publiek toegankelijke documenten.

Microsoft en Yahoo hebben nog niet gereageerd. Nu Amazon de voorzet heeft gegeven, verwacht ik zelf dat de anderen snel zullen volgen.

De rechtzaak van Google draait om het feit dat Google zonder daar duidelijke afspraken over te hebben gemaakt boeken doorzoekbaar maakt. In tegenstelling tot Amazon die vooraf wel toestemming vraagt aan uitgevers.

bron

Posted in: