It’s getting personal

Yep, ook Google ontdekt personalisatie in de vorm van een gepersonaliseerde zoekmachine. Als het aanslaat, dan heeft dat zeker gevolgen voor de manier waarop de advertentie markt nu werkt. Het draait er nu tenslotte om dat je met je AdWords campagne zo hoog mogelijk op die eerste pagina blijft staan, straks kun je als adverteerder rechtstreeks op individuen targetten.

Alleen, ik betwijfel of het aanslaat. Het enige succesnummer van Google is de zoekmachine, de rest wordt wel gebruikt, maar de kosten wegen nog niet op tegen de baten. Bedenk nu zelf, je wilt als je Google gebruikt, toch alleen maar simpel zoeken?

Het is leuk zo’n gadget, maar hebben we nu echt wel tijd voor het inrichten van zo’n persoonlijke zoekmachine? Van alle succesnummers zien we dat alles dat simpel is, en de gebruiker relatief weinig inspanning kost, een succes wordt. Natuurlijk is de stap van Google wel logisch. Zij zien ook de Live zoekmachine van Microsoft. Die ik persoonlijk toch wel meer geavanceerd vind, maar ook daar weer, uiteindelijk ga ik toch weer terug naar mijn toolbar.

Posted in: