Bug in Google’s Advanced Search

[english version]

Een interessante post over Google Advanced Search bracht mijzelf aan het stoeien met Google. Echter tot mijn verbazing bleek dat er in de Advanced Search van Google een bug zit (zie hier).

Uiteraard klinkt het dramatischer dan het is. Deze bug is niet direct iets dat je snel tegen zal komen. Want wat is nu de grap, volgens een blogpost kun je uit de zoekmachine van Google achterhalen wanneer een webpagina voor het eerst geïndexeerd is. Je begrijpt dat ging ik dus ook achterhalen, om te kijken of dit klopt. En dat blijkt dus niet te kloppen. Zo geeft Google namelijk aan dat een van onze sites (www.typotycoon.nl) al op 2 november 2003 is opgenomen in de index, terwijl als we kijken bij de SIDN we kunnen zien dat deze domeinnaam pas op 16 december 2005 is geregistreerd.

Bug in Google’s Advanced Search

 

SIDN registratie

Hoe repliceer je nu deze bug? Dat is gemakkelijk. Je gaat naar Google’s Advanced Search. Daar doe je de zoekactie met een keuze voor de datum ingesteld op “in het afgelopen jaar”. In de URL die daar uit volgt zoek je naar “&as_qdr=y” en deze verander je in “&as_qdr=y19”. Dan krijg je ook in je zoekscherm het volgende te zien. (overigens 20 jaar werkt niet)

Google’s Advanced Search

Posted in: