Slaat Google een grote overname slag in de luwte van de MicroHoo deal?

Slaat Google een grote overname slag in de luwte van de MicroHoo deal?

Door alle ophef rondom het Microsoft overname bod op Yahoo! van de afgelopen twee weken, is het bericht over een mogelijke overname van Plaxo, Bebo danwel CNet door Google volledig ondergesneeuwd.

Plaxo is ook een interessante overname kandidaat. Volgens een journalist van Wired is Plaxo voor 200 miljoen dollar beschikbaar. Echte concrete overname geruchten hierover zijn niet bekend. Als deze geruchten waar zijn, dan is het hoogstwaarschijnlijk zo dat Google Plaxo onderbrengt in de Google Docs Suite of binnen Orkut. Een belangrijke reden om Plaxo over te nemen zou ook kunnen zijn dat Google het brein achter Plaxo uit handen van Facebook wil houden [bron].

Bebo is een soort van Orkut, oftewel een social network. Google bezit Orkut, maar deze is niet zo actief in de gebieden waar Bebo zit. Bebo is erg populair in de Engeland, Ierland, Australie en Nieuw Zeeland, terwijl Orkut meer in Latijns Amerika populair is.  Bovendien zou het aantal gebruikers verdubbelen. Bebo heeft 21 miljoen gebruikers, en Orkut heeft er 24 miljoen. De kans dat deze overname plaats zal vinden is volgens ingewijden vrij groot. Echter ook MySpace vertoont interesse in Bebo. De marktwaarde voor deze mogelijke overname is zo rond de 1 tot 1,5 miljard dollar.
Het gerucht dat Google een overname bod heeft neergelegd bij CNet wordt in ieder geval ontkend door Google. Vanuit CNet was er niemand bereikbaar. Het goede nieuws voor de aandeelhouders was wel dat de aandelen van CNet stegen met ruim 5%.

Al met al staat er nog veel te gebeuren als zelfs maar een deel van de geruchten op waarheid zijn gestoeld.

Posted in: