Google AdWords: nieuwe functionaliteit voor gerichte plaatsing op content sites

Google AdWords: nieuwe functionaliteit voor gerichte plaatsing op content sites

Google AdWords heeft nieuwe functionaliteit toegevoegd waarmee het mogelijk is om op basis van categorieën websites uit te sluiten waarop AdWords getoond worden. Op die manier kan de adverteerder meer gericht advertenties plaatsen op content websites.

Deze uitsluiting van websites kan zowel bij zoekwoord targeting of positietargeting advertenties. Hiermee breidt Google de mogelijkheden verder uit. Voorheen kon je al websites uitsluiten, nu is het dan ook mogelijk om meer gericht specifieke categorieën uit te sluiten.

Je kunt daarbij denken aan categorie-onderwerpen als “dood en tragedie”, “godslastering en grof taalgebruik” en “seksueel suggestieve inhoud”.  Als paginatypen hanteert Google ondermeer “foutpagina’s”, “geparkeerde domeinen” en “forums”. Dit is alweer een verbetering om advertenties nog gerichter te plaatsen, zodat je advertentie budget niet verspild wordt op de verkeerde sites. Jammer vind ik het wel dat het nog niet gedetailleerd genoeg is. Zo vind ik de categorie-onderwerpen wel erg voor de hand liggend om allemaal uit te sluiten voor B2B bedrijven.

[bron]

Posted in: