Geld verdienen met contextual based advertising in PDF bestanden

Adobe error

Het internet staat vol met PDF bestanden. Elke brochure, presentatie, en boek of handleiding loopt de kans omgezet te worden naar PDF. Yahoo! toont zich wederom de meest innovatieve speler in advertising, en biedt een oplossing aan om advertenties te plaatsen in PDF bestanden.

Het programma was al in november vorig jaar opgestart, maar is nu daadwerkelijk beschikbaar. De advertenties zijn zoals andere Yahoo! Search Marketing advertenties ‘contextual based’. Met andere woorden, gaat je PDF over reizen, dan zullen er reisgerelateerde advertenties verschijnen.

De vraag is natuurlijk hoe de weergave van de advertenties dan is. Wij willen tenslotte niet dat er een groot blok tekst dwars over het PDF bestand heen komt te staan, zodat we niets meer kunnen lezen. Dat is dus niet. De advertenties komen naast de content te staan (zoals het onderstaande voorbeeld laat zien uit het boek True Films van Kevin Kelly).

Geld verdienen met contextual based advertising in PDF bestanden

Elke keer dat het bestand wordt geopend wordt er contact gezocht met het Yahoo! Search Marketing netwerk om geschikte advertenties te tonen. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, moet je je uiteraard aanmelden. Op dit moment geldt er nog een beperking dat de dienst alleen beschikbaar is voor deelnemers die de beschikking hebben over een Amerikaans Social Security nummer of Belasting ID. Daarnaast moet de content in het Engels zijn en gericht op de Amerikaanse doelgroep.

Enkele voorbeelden heb ik al gevonden. Het nadeel is, als je niet beschikt over de meest recente versie van Adobe Acrobat, je een melding krijgt dat de PDF file gesponsorde content bevat, en dat daarvoor een specifieke Acrobat reader moet worden gedownload. En dat is natuurlijk jammer. Elke drempel die je voor een bezoeker opwerpt, is er een teveel.

Posted in: