Yahoo!

 • Russische zoekmachine Yandex groter dan Bing: nu vierde zoekmachine wereldwijd

  Uit onderzoek van ComScore blijkt dat de Russische zoekmachine Yandex in november en december van 2012 een groter zoekvolume had dan Microsoft zoekmachine Bing. Daarmee werd Yandex de 4e zoekmachine wereldwijd. Microsoft sites verwerkten 4.477 miljard verzoeken per maand en Yandex 4.844 miljard. Dat verschil lijkt uiteraard niet zo groot, totdat je het equivalent in […]

 • Yahoo lanceert nieuwe online advertising tools

  Met de nieuwe tools van Yahoo! worden de adverteerders wel erg enthousiast. Met deze online advertising tools kunnen adverteerders potentiële klanten beter bereiken. “As the economy continues to put pressure on advertising budgets, marketers are looking for increased accountability for every dollar they spend. Yahoo!’s new targeting products significantly improve the ability for search and […]

 • Yahoo! koopt concurrent Google Analytics

  Met de recente overname van IndexTools heeft Yahoo! een gedegen concurrent voor Google Analytics in huis gehaald. In 2005 schudde Google de internetmarkt voor statistieken op door het bedrijf Urchin in te lijven en vervolgens de statistiekdienst gratis aan te bieden.

 • Geld verdienen met contextual based advertising in PDF bestanden

  Het internet staat vol met PDF bestanden. Elke brochure, presentatie, en boek of handleiding loopt de kans omgezet te worden naar PDF. Yahoo! toont zich wederom de meest innovatieve speler in advertising, en biedt een oplossing aan om advertenties te plaatsen in PDF bestanden.

 • Yahoo! viert dertiende verjaardag

  Als je in de numerologie gelooft, dan is het getal 13 vaak niet een gunstig getal. Bij Yahoo! lijkt dit jaar alles tegen te gaan zitten. Toeval of niet? De vraag blijft, redt Yahoo! een veertiende verjaardag?

 • EU privacy groep bekritiseert zoekmachines

  Een EU privacy groep is van mening dat zoekmachines de Europese regelgeving moet volgen betreffende de opslag van privacy gevoelige gegevens zoals IP adressen of zoekgedrag. Opmerkelijk is dat zij zich specifiek richten op zoekmachines buiten de EU, maar die een aanmerkelijk marktaandeel hebben in een of meerdere EU landen.

 • Gevecht om Yahoo! verhevigd

  Het gevecht om Yahoo! verhevigt door wijziging tactiek Microsoft. Via deze nieuwe aanpak probeert Microsoft via de aandeelhouders controle te krijgen over voldoende aandelen van Microsoft, dat op deze wijze Yahoo! gedwongen wordt om het aanbod van Microsoft te accepteren.

 • Yahoo! lanceert Digg kloon Yahoo! Buzz

  Het aantal innovatieve producten dat Yahoo! lanceert is vergelijkbaar met dat van Google aan het worden. Het verschil is dat Yahoo! innoveert, en dat Google koopt. Het meest recente product van Yahoo! is Yahoo! Buzz. Yahoo! Buzz is een Digg kloon.