Yahoo! koopt concurrent Google Analytics

Met de recente overname van IndexTools heeft Yahoo! een gedegen concurrent voor Google Analytics in huis gehaald. In 2005 schudde Google de internetmarkt voor statistieken op door het bedrijf Urchin in te lijven en vervolgens de statistiekdienst gratis aan te bieden.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Google Analytics en IndexTools is het feit dat IndexTools meer geschikt is voor advertising. IndexTools biedt “both standard and advanced site reporting features such as traffic alerts, custom reporting structures, and live cost analysis that incorporates dynamic pricing data from search engines”. Elementen die in Google Analytics niet geheel goed zijn uitgewerkt.

Het is nog niet bekend of Yahoo! de dienst gratis zal gaan aanbieden, zoals Google heeft gedaan met Analytics. Het zou bijvoorbeeld ook alleen aan de Yahoo! adverteerders kunnen  worden aangeboden.

Zaak is wel dat hiermee meer geïnvesteerd zal worden door beide partijen in de ontwikkeling van de mogelijkheden van de statistiekpakketten. En dat is weer gunstig voor? Juist, de gebruiker!

Posted in: