Google AdWords verbetert kwaliteitsscore

Er is nieuwe informatie beschikbaar over de kwaliteitsscore van Google Adwords. Volgens het team van Google is de kwaliteitsscore nu nog meer verbeterd en nauwkeurig geworden,  dit dankzij het per individuele query berekenen van deze score. Worden we hier blij van? Niet echt!

Zo zal de term minimum bod vervangen worden door ‘first page bid’. Dit is een goede actie voor Google (let op voor Google). Het merendeel van de adverteerders in Nederland (maar ongetwijfeld ook erbuiten) zijn adverteerders die hun campagne zelf hebben opgezet zonder hulp van een extern bureau (in welke vorm dan ook). Het nadeel is dat zij alleen focussen op een eerste plaats notering, en niet de ‘beste’ plaats. De ‘beste’ plaats als zijnde de positie met de beste ROI. En dat hoeft – uiteraard – niet de eerste positie te zijn. (voor de niet economen: ROI is de verhouding tussen opbrengst en investering)

De eerste plaats is de duurste plaats (per klik gemeten). Deze positie levert uiteraard voor Google het meeste op. Het is daarom in Google’s belang om zoveel mogelijk adverteerders te hebben die ‘vechten’ om een eerste plaats. En hoe harder dat gevecht is, hoe hoger de prijs wordt opgedreven.

Aan de andere kant, heb je het budget, en geldt voor jou alleen maar de nummer 1 positie, omdat de campagne draait om naamsbekendheid, en niet om ROI, dan scheelt het veel test tijd als je snel weet wat je klikbedrag moet zijn om op nummer 1 te staan.

Posted in: