Local Search met iPhone

urbanspoonHoe hip kun je zijn? Je hebt de laatste iPhone en je houdt van lekker eten in hippe restaurants; wereldwijd.  Als dit je aanspreekt, dan is UrbanSpoon de ideale iPhone applicatie voor jouw!

Mijn eigen fascinatie voor gadgets en search zorgden er uiteraard voor dat ik deze applicatie wel even uit probeerde. Want wat doet UrbanSpoon nu? Het is een local search zoekmachine voor het vinden van een restaurant, eetcafe of andere plaats om te kunnen eten.

UrbanSpoon bestaat nu ongeveer anderhalf jaar en heeft ongeveer 70 steden in haar database. De site zelf trekt ongeveer een half miljoen unieke bezoekers per maand.

De site combineert

  • plaats
  • prijs
  • stad/omgeving
  • soort voedsel
  • beoordelingen (van bloggers tot restaurant critici)

De interface lijkt een beetje op een fruitmachine, zodra je de applicatie op je iPhone hebt geïnstalleerd kun je in de fruitmachine ingeven de regio (of stad), het soort voedsel, en de prijs waarvoor je wilt eten. Vervolgens schud je de iPhone (echt schudden… want UrbanSpoon gebruikt de Accelerometer van de iPhone) en zie hier de resultaten.

De resultaten zijn niet adrandom, maar gerangschikt op de best beoordeelde restaurants. Ook wordt er slechts één resultaat weergegeven, dus geen waslijsten van restaurants. Als het resultaat niet is wat je zoekt, dan kun je opnieuw schudden voor een alternatief resultaat.

Het resultaat bestaat vervolgens uit een telefoonnummer, openingstijden, een kaart en beoordelingen.

Op dit moment is UrbanSpoon beperkt tot de Verenigde Staten, 3 plaatsen in Canada en Londen.

Posted in: