3 tips om nep Facebook fans te herkennen

  1. Hoe bestrijd je fake Facebook fanpages

Met het succes van social media, en het belang ervan voor bedrijven in hun marketing strategie, ontstaat ook misbruik. Op Reuters verscheen al een artikel over nep accounts bij Twitter die vervolgens beleggers op een verkeerd spoor zetten door tweets te zenden over zogenaamde inside informatie van beursgenoteerde ondernemingen. Gelukkig is daar het tooltje Faker Follower Check voor om te herkennen of een Twitter account nep is of niet.

Ook op Facebook ontstaan deze misstanden. Facebook fanpages die wedstrijden uitschrijven die niet waar kunnen zijn, om zo meer volgers te krijgen, pagina’s die volgers krijgen door ze te kopen, enzovoort.  Daar is het veel lastiger om te achterhalen of een Facebook fanpage nu nep is of niet. In het onderstaande artikel wordt het fenomeen verder uiteen gezet, en geeft Pam Moore een drietal tips hoe je dit soort pagina’s kunt herkennen.

Hoe controleer je of je Facebook fans nep of echt zijn? Uitstekend artikel

Storified by Ric van Westhreenen· Wed, Mar 13 2013 06:14:29

Does This Facebook Business Page Have Fake Fans? How to Find Out | Social Media TodayPam Moore Many of us have recently thought social media and business leaders were finally starting to "get" the importance of real relati…