PageRank 7 Link van Google.com slechts 1492,33 Euro

Een van de discutabele technieken om een hoge positie te verwerven is de aankoop van links op een site met een hoge PageRank. Het was vrij lang onduidelijk hoe Google’s positie is tegenover paid links. Gelukkig is daar een oplossing voor, wel een beetje Jip en Janneke kwaliteit, maar het werkt.

Door in een spamreport het woord Paidlink te plaatsen en vervolgens in de omschrijving te vermelden waar de overtreder te vinden is, kun je een spammer aanmelden.
Tot dusver de mogelijkheid om Paid Links te rapporteren aan Google. Opmerkelijk blijkt nu dat het zelfs mogelijk is om voor slecht 1492.33 Euro een betaalde link te kopen op de site van Google. Het gave hieraan is tevens dat je er een gratis gadget bij krijgt! Je bent dan ook gelijk de trotse bezitter van een Google Mini.

Wat blijkt, veel bezitters van een Google Mini komen op een openbare lijst van successtories te staan. De link bevat geen rel=nofollow, of de standaard schrijfwijze van Google, als onderstaand:

http://www.google.com/url?q=http://www.avenuea-razorfish.com/enterprisesolutions&usg=__EEW5TNR4WyvSH38Qv6IeYUyvLMo=

Deze link is dusdanig gecodeerd, dat er geen PageRank wordt doorgegeven. Datzelfde wordt dus ook bereikt met de rel=nofollow attribuut in de Anchor tag.

Posted in: