Search Engine Marketing Congres dl. 1 (live)

Vandaag de hele dag op Search Engine Marketing Congres in Mediaplaza. Het beloofd een interessante dag te worden. Hierbij een korte reeks aan impressies.


Uiteraard vertraagd door standaard files, halverwege de opening van Henk van Ess binnen gekomen. Een presentatie in internettijd, snel en breed ingezet. Information Overload, als je een uitgebreide reeks aan RSS feeds leest en filtert, dan gaat het prima. Henk heeft gisteren toegezegd dat hij zijn presentatie op Voelspriet zou zetten. Kort samengevat: mashup, verticals in Google, concurrent verdrijven, RSS vervuiling, enz. De moeite waard.

Aansluitend volgt een praktijkcase van Marcel Kuijn (KLM). Een van zijn conclusies is dat Search een betere ROI voor de KLM oplevert dan affiliate marketing en webvertising. Ook geeft hij aan dat het uitermate belangrijk is dat de campagne teksten heel gericht moeten zijn opgesteld. Acquisitie – Conversie – Retentie: als de bezoeker in de zoekmachine al aangeeft waarnaar hij op zoek is, help hem dan ook duidelijk op de site. Direct naar de juiste plek. Daarnaast als de bezoeker op de site is, zorg dat hij zoveel mogelijk aanschaft. Goede ervaring met de site, en de mogelijkheid om gemakkelijk terug te keren naar de site, geeft Marcel aan, is belangrijk. En niet te vergeten een gemakkelijke wijze om met KLM in contact te komen.

Als we kijken naar de fases van SEM, volgt KLM 3 fases. Eerst optimalisatie, dan basis ROI verbetering, en vervolgens Advanced ROI. Doel hoe bepalen we de werkelijke waarde van de SEM. Wat voor effect heeft SEM op het offline sales effect, customer life value (men vliegt vaker, dus niet gaan voor de quick kill, maar lange termijn). Op de vraag hoeveel er gespendeerd wordt aan Search, luidt het antwoord ‘enkele miljoenen’.

De verhouding tussen organic en advertising, is dat het meeste bezoek uit advertising komt. Maar de site optimalisatie is ook niet optimaal. Tweederde van het bezoek komt uit advertising, aldus KLM.

Posted in: