Zoekmachine iLocal verkoopt advertenties met leadgarantie

Zoekmachine Ilocal gaat betaalde advertenties verkopen met leadgaranties. Het bedrijf denkt per categorie en regio een minimum aantal lead-clicks te kunnen garanderen.

Dit verklaart marketing directeur Niek Veendrick van Ilocal tegenover Webwereld. De stap van de lokale bedrijvenzoekmachine is opmerkelijk, omdat het verkopen van leadgaranties omstreden is. Het aantal keren dat een advertentie wordt aangeklikt is soms moeilijk te voorspellen en het bieden van garanties leidt vaak tot speculaties over clickfraude.

Toch denkt Veendrick dat het nieuwe concept, dat ook de naam Leadgarantie draagt, zal aanslaan. Zo zegt hij dat gebruiks- en rendementcijfers een goede voorspelling mogelijk maken. “Bovendien hebben we in samenwerking met Search Factory een applicatie ontwikkeld die helpt om aan de toegezegde lead-clicks te komen”, aldus Veendrick.

De ontwikkelde applicatie meet elke dag de geleverde lead-clicks naar de contactpagina’s van adverteerders op Ilocal en vergelijkt dit met het gegarandeerde aantal lead-clicks per adverteerder. Indien nodig worden extra zoekopdrachten, bijvoorbeeld via Google Ads, naar relevante Ilocal-adverteerders geleid. Het zoekmachinebedrijf denkt op deze manier het aantal lead-clicks te kunnen garanderen.

Toch jammer dat ze de domeinnaam niet hebben, maar een top 1 notering op het woord leadgarantie is wel mogelijk aldus de slechts 12 andere zoekresultaten…

bron

Posted in: