Adverteren via Twitter krijgt regelgeving

  1. Correct voorbeeld van tweet goedgekeurd volgens de FTC
  2. Afgekeurde tweet volgens de FTC

Vandaag publiceerde de Federal Trade Commision (FTC) voor het eerst sinds 2000 een nieuwe versie van hun .com Disclosure Guidelines. Op zich stond er niks wereldschokkends in het document. Behalve een klein onderdeel specifiek gewijd aan Twitter.

Specifieke regels voor Twitter Advertising

De FTC wil dat het voor het publiek ondubbelzinnig is dat de tweet een advertentie betreft. Nu begrijp de FTC ook dat je slechts 140 karakters hebt om je boodschap te brengen, dus het is toegestaan om te werken met bijvoorbeeld afkortingen.

Of zoals de FTC het zegt:

For a sponsored story to be allowed, it must contain two things: the statement indicating it’s an advertisement, and the realistic expectations of the product.

Hieronder staan twee voorbeelden zoals de FTC ze ook in haar rapport heeft staan. De eerste is degene die afgekeurd is door de FTC, en de tweede is de goedgekeurde. Specifiek is daaraan toegevoegd de afkorting ‘Ad’ om aan te geven dat het een advertentie is. Daarnaast is aangegeven wat het product claimt te doen.

Afgekeurde tweet volgens de FTC

Correct voorbeeld van tweet goedgekeurd volgens de FTC

Overigens wordt hier nu als concreet voorbeeld Twitter benoemd, maar deze regels gelden voor elk platform waarop zo weinig karakters geplaatst kunnen worden.

FTC verklaart sommige advertising tweets illegaal

Storified by Ric van Westhreenen· Mon, Mar 18 2013 09:08:13

New Twitter Advertising Rules – Some Tweets Illegal! | Social Media Marketing and Web Design by 6ixspace; The Orange County Social Media ExpertsThe Federal Trade Commission (FTC) has released their newest .com disclosure guidelines, the first new release since the year 2000. It ta…