Training Zoekmachine Optimalisatie voor Non-Profit

22 maart Utrecht

  1. Training Zoekmachine Optimalisatie

Op 22 maart geef ik weer de training Zoekmachine Optimalisatie voor Non-Profit bij The Internet Academy in Utrecht. Ik ga jullie een hele dag onderdompelen in de basis van zoekmachine optimalisatie en de meest recente ontwikkelingen. Tijdens de training Zoekmachine Optimalisatie combineer ik de theorie met de praktijk. Dus ook allerhande (veelal gratis) tools voor zoekmachine optimalisatie komen aan bod.

Waarom Zoekmachine Optimalisatie voor Non-Profit?

Zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van je webpagina, content, techniek en populariteit dat deze hoog verschijnt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Dat dit niet alleen belangrijk is voor commerciële organisaties die iets willen verkopen is inmiddels al bekend. Verschillende onderzoeken geven aan dat bijna 50% van alle internet gebruikers beginnen met een zoektocht. Bijna 90% doet een aankoop via internet via een zoekmachine.

Gebruik zoekmachines

Met de groei van mobiel internet (via smartphones), zie je dat meer en meer mensen een zoekmachine gebruiken als online vraagbaak. Zo’n 5 jaar geleden zochten we ook nog heel anders. We gebruikten toen ook nog wildcards of aanhalingstekens om zo onze zoektermen te verfijnen. Nu geven we volledige zinnen in om het juiste resultaat te krijgen. En dit kan ook zomaar een vraag zijn over openingstijden, toegangsprijzen, of andere algemene vragen over de organisatie.

Internet gebruikers gebruiken ook minder vaak de zoekmachine op een website, maar vaak een zoekmachine als Google.

Het is vanuit dat gedrag belangrijk dat websites goed vindbaar zijn, en dat ook de juiste pagina’s worden gevonden. Dat beïnvloeden – het vindbaar maken van de juiste pagina’s – is iets dat je doet met zoekmachine optimalisatie.

Training Zoekmachine Optimalisatie toegespitst op non-profit

In de training bespreek ik uiteraard algemene zoekmachine optimalisatie begrippen, technieken en tips. Daarnaast ga ik specifiek in op het toepassen van zoekmachine optimalisatie voor Non-Profit organisaties. De nadruk ligt bij dit soort organisaties veel meer op optimale dienstverlening, of het juist niet-vindbaar maken van specifieke informatie.

We gaan ook in op de zaken waar je op moet letten als je een nieuwe website lanceert, en wat voor optimalisatie je kunt toepassen specifiek voor zoekmachine bezoek via smartphones.

Programma en inschrijven

De training Zoekmachine Optimalisatie is op 22 maart in Utrecht van 10.00u tot 16.00u. Het volledige programma en inschrijven kan via de website van The Internet Academy: Training SEO voor Non-Profit.