Nieuw crowd sourcing platform Speakerfy deelt muziek onder vrienden

  1. speakerfy logo

Op de recent gehouden SXSW werd onder meer startup Speakerfy gepresenteerd. Speakerfy laat zich omschrijven als social sound of als een soort van crowd sourcing sound. In de basis maakt het van alle apparaten die op hetzelfde WiFi netwerk zitten individuele luidsprekers die synchroon lopen. Dus “waar is het feestje, hier is het feestje” wordt daarmee nog gemakkelijker. Speakerfy biedt inmiddels apps aan voor Android, Windows en iOS.

Luisteren naar dezelfde playlist

Dat betekent dat je samen kunt luisteren naar dezelfde playlist. En als dan een smartphone het WiFi netwerk verzorgt via tethering, dan kan dit op elke plek. Maar dit is dus nog maar het begin. “Video is one of the things that we’re implementing soon,” aldus Austin Wright van Speakerfy. “What you do is, you have a laptop, you put a smartphone on the left, a tablet on the right, and you have surround sound out while you’re camping.”

Ad-hoc presentaties mogelijk met Speakerfy

Speakerfy werkt ook aan een microfoonversie van de app. Op die manier kan je vervolgens bij een evenement zonder extra versterking heel gemakkelijk tot achterin de zaal te horen zijn, omdat jouw microfoon versterkt wordt door de verschillende aangesloten smartphones en tablets. Als ze dan nog in staat zijn om een koppeling te maken met gehoorapparaten, dan wordt dit zeker een hit. Speakerfy is opgericht in september 2011 en heeft op dit moment 25 medewerkers.

In de video hieronder krijg je een beeld wat Speakerfy nu kan.