TYPO3 6.2 LTS officieel in Beta

 

TYPO3 6.2 LTS met recht het Vlaggeschip van de TYPO3 Community!

Afgelopen jaar is er vreselijk hard gewerkt door de ontwikkelaars in de TYPO3 Community om het vlaggeschip TYPO3 CMS met een groot aantal unieke functionaliteit live te krijgen.

Enkele hoogtepunten:

  • TYPO3 extensies kunnen nu getest worden, voordat je ze installeert. Zo weet je tenminste vooraf of ze een gevaar zijn voor de continuïteit van je website.
  • Het concept van ‘Distribution Management’. Oftewel standaard TYPO3-uitvoeringen als de Introduction Package of de Government Package zijn straks als distributies via de extensie manager te installeren. Bovendien, en dan wordt het echt top, bureau’s kunnen zo ook hun eigen distributies maken en verspreiden.
  • Responsive Image Rendering is nu toegepast voor de frontend. Hierdoor neemt de snelheid en toegankelijkheid voor mobiele apparaten toe.
  • Automatische TYPO3 Core update. Het is nu mogelijk om de updates van de TYPO3 Core automatisch te laten plaatsvinden. Het gaat dan specifiek om patches en veiligheidsupdates. Het mooie is dat je het ook uit kunt zetten, als je andere oplossingen al hebt ingericht. In feite net als het updaten van Apps. In de TYPO3 omgeving ziet de website beheerder dat er een update is, en met één druk op de knop wordt de update uitgevoerd.
  • FAL (File Abstraction Layer) krijgt nu meertaligheid, categorisatie waardoor bestanden te groeperen zijn, en geavanceerde metadata

En dan zijn er nog onnoemelijk veel verbeteringen en toevoegingen aan de functionaliteit die TYPO3 weer een stuk vooruit brengt. Lees hier de volledige lijst en specificaties van TYPO3 6.2 LTS.

Hoe verder met TYPO3 CMS 6.2?

Op 12 november komt de volgende beta uit, beta 2. Rond 3 december komt de Release Candidate en dan op 10 december brengt de TYPO3 Community de definitieve stabiele versie van TYPO3 6.2 LTS uit. Nu al nieuwsgierig naar TYPO3 6.2? Download dan hier het TYPO3 pakket.

Posted in: