TYPO3 Neos 1.2 gelanceerd

Nieuwe versie geeft meertaligheid en bewerkingsmodus voor afbeeldingen

De TYPO3 Community lanceert een nieuwe versie van haar meest recente product Neos. Het was slechts een jaar geleden dat de eerste versie werd gelanceerd, en in vergelijking daarmee, bevat de nieuwste release een zeer groot aantal nieuwe features. In dit artikel belichten we de belangrijkste. Benieuwd naar een demo of interesse in bestaande business cases gemaakt met TYPO3 Neos? Neem contact met ons op.

Ubiquitous Content

Een van de meest in het oog springende is de functionaliteit voor geavanceerde afstemming op de plaats waar de gebruiker zit. Dit gaat verder dan gewoon meertaligheid. Het betekent dat redacteuren content kunnen afstemmen op allerhande situaties en omgevingen.

Voorbeelden te over: wil je de website vertalen en beheren? Denk je wel eens na over A / B testen te laten door redacteuren uit je team? Of wil je content voor verschillende personas differentiëren? Dit en veel meer opties komen met Neos binnen handbereik.

Meertaligheid nieuwe grote feature in TYPO3 Neos

Vanuit TYPO3 CMS kennen we meertaligheid en de krachtige mogelijkheden die dat geeft. In Neos gaan we verder. Het concept dat Dimensions is gedoopt geeft de mogelijk om verder te gaan dan gewoon meertaligheid. Dimensions opent mogelijkheden om gedifferentieerde inhoud varianten te creëren voor verschillende kanalen of platforms. Het produceren van content voor het web, voor een gedrukt tijdschrift, voor video bijschriften of een mobiele app – in verschillende talen of-persona gebaseerd variaties – het kan allemaal gebaseerd zijn op één systeem.

De nieuwe versie wordt geleverd met een meertalige demo site om u een goede proefrit te geven en zien wat de mogelijkheden. De ingebouwde functionaliteiten bieden alles wat u nodig hebt voor het runnen van een meertalige website zelf. Alles, van het selecteren van talen in de backend aan het renderen van een menu van talen op de website – en de hele weg naar hardcore, geavanceerde fallback opties als een specifieke taalvariant niet beschikbaar is.

Zie voorbeeld video hieronder:

Vergaande optimalisatie van afbeeldingen

Foto’s en graphics zijn een belangrijk onderdeel van een website. TYPO3 Neos bevat nu opties om eenvoudige bewerkingen aan afbeeldingen te kunnen doen. Daarmee hoeft een redacteur niet steeds terug te grijpen naar grafische software voor zaken als bijsnijden, cropping of schalen. Ook zijn opties geïntroduceerd om presets voor het bijsnijden en de mogelijkheid om beeldverhoudingen te vergrendelen gecreëerd. Met deze verbetering besparen redacteuren tijd en kunnen redacteuren gemakkelijker afbeeldingen toevoegen in de exacte grootte en verhouding die nodig zijn.

Meer functionaliteit en verbeteringen onder de motorkap

Naast deze belangrijke features zijn er nog meer verbeteringen doorgevoerd.

  • Automatische controle en weergave van de toegangsrechten
  • Re-Login-dialoog geeft na hernieuwde invoer van het wachtwoord de laatste bewerkte content weer
  • Verbeterde bewerking van langere teksten
  • mogelijkheid om keuzemenu’s te definiëren voor redacteuren
  • verbeteringen bij de Publishing-button

TYPO3 Neos is gratis te downloaden via: http://neos.typo3.org/