5 Facebook Marketing tips voor mobiele toepassingen

  1. gesponsord verslag facebook op mobiel apparaat
  2. Inchecken op Facebook pagina

Volgens de gegevens van Facebook van afgelopen december raadpleegt 66% het sociale netwerk via een tablet, en 62% via een smartphone. De verwachting is dat met deze snelheid het aantal gebruikers dat Facebook via een desktop benadert (73%) binnen 2 jaar wordt ingehaald door mobiele gebruikers. Nog meer opvallend is dat Facebook gebruikers maandelijks 8,5 uur via een mobiel apparaat het sociale netwerk raadplegen. Dit is een stijging van maar liefst 17% in de laatste 6 maanden. Concreet betekent dat je voor je Facebook Marketing Strategie wel degelijk na moet denken hoe je deze geschikt maakt voor mobiele apparaten. Lees verder voor 5 handige tips!

1. Richt gesponsorde verslagen op mobiele gebruikers

Bij de keuze voor Facebook advertenties kun je kiezen waar deze Facebook advertenties worden gezien. Facebook maakt het mogelijk om advertenties te plaatsen, zodat ze zichtbaar op desktops, op desktops en mobiele apparaten, of alleen op mobiele apparaten.

De “mobile-only” advertenties zijn beperkt tot gesponsorde verslagen, dus als je een belangrijke update op je pagina hebt, kun je kiezen om te betalen voor een gesponsord verslag dat in de ‘newsfeed’ van je volgers te zien is op hun mobiele apparaten.

facebook marketing uiting op mobiel apparaat

Gesponsorde verslagen zijn een geweldige manier om het mobiele publiek van Facebook te bereiken. Het gesponsord verslag verschijnt in de newsfeed en zegt “gesponsord” eronder.

Als je niet zeker weet of mobiele of desktop Facebook advertenties het beste is voor je merk, test dan wat het beste werkt via een A/B-test. Hiermee kun je gemakkelijk zien welke de beste resultaten oplevert.

2. Promotie is essentieel onderdeel van Facebook marketing

Een belangrijk onderdeel van een goed lopende Facebook Marketing campagne is de promotie ervan. Dus zorg ervoor dat niet alleen je Facebook advertentie zichtbaar is op een mobiel apparaat, maar ook de activiteiten die bij de promotie ervan horen, waaronder bijvoorbeeld je e-mail nieuwsbrieven!

Volgens MailChimp maakt 40% van alle Amerikanen gebruik maken van mobiele apparaten om e-mail op te lezen. Forrester Research voorspelt in haar E-mail Marketing Forecast dat in 2017 het aantal gaat naar 78%. Dat cijfers en voorspellingen ver uit elkaar liggen geeft het onderzoek van Adobe aan, zij stelt dat 79% van alle respondenten hun smartphone gebruikt om e-mail te lezen dit zijn er meer dan de telefoon gebruiken om te bellen. 

Een van de sterke kanten van Facebook Marketing is het feit dat je met de apps die je kunt maken ook gegevens kunt verzamelen, waaronder bijvoorbeeld het opbouwen van een e-mail verzendlijst. Ook daarin moet je rekening houden dat bij het maken van een e-mail nieuwsbrief of campagne deze geschikt is voor mobiele apparaten.

De reden is vrij simpel. Uit onderzoek gedaan door adviesbureau Econsultancy kwam dat als mensen e-mail ontvangen die niet is geoptimaliseerd voor mobiel, ze deze onmiddellijk sluiten. Een e-mail marketing provider als MailChimp maakt het gemakkelijk om mobiel-vriendelijke e-mails met mobiel-vriendelijke sjablonen op te maken. Belangrijk is verder dat ook de copy afgestemd moet zijn op mobiel gebruik. Bedenk dat de lezers snel afgeleid zijn, en wellicht meerdere dingen tegelijkertijd doen. Zorg dus voor korte, krachtige regels. Weinig tekst en duidelijke call-to-actions. Bijvoorbeeld, “50% korting voor vandaag alleen!”.

3.Mobiel integreren met uw andere marketing inspanningen

Als je ook een fysieke winkel hebt en daar ook klanten ontvangt, probeer dan ook daar de integreren met Facebook via mobiel. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van QR-codes. Met deze QR-codes kun je bezoekers aan je bedrijf naar je Facebook pagina leiden voor exclusieve promoties of cadeau’s. Vandaaruit kunnen ze vervolgens uw pagina liken, aanmelden voor kortingsbonnen, speciale events of de nieuwsbrief.

Ook kun je bijvoorbeeld het gebruik van check-ins stimuleren door het aanbieden van een onmiddellijke korting of een coupon voor een toekomstig bezoek. Een check-in is dat je als bezoeker aangeeft op een bepaalde plaats te zijn. Bonus: op het moment dat iemand een incheckt in je bedrijf verschijnt dit in hun vrienden nieuwsfeeds,. Met andere woorden, het is een uitstekende manier om extra mond-tot-mond reclame te doen!

Inchecken op Facebook pagina

4.Let erop dat de Facebook apps geschikt zijn voor mobiel

Wat heb je aan een Facebook wedstrijd -of een andere Facebook app -als je gebruikers het niet kunnen raadplegen via hun telefoons en tablets?

Als je wilt dat je Facebook campagne een succes wordt, controleer dan of je 3rd party Facebook app ook geschikt is voor mobiel.

Niet alle apps gemaakt voor Facebook werken op mobiel, tenzij de ontwikkelaar gebruik maakt van bijvoorbeeld Smart URL’s (Shortstack) of de oplossingen van Wildfire die detecteren of de gebruiker op een mobiel apparaat of achter een desktop zit.

Deze oplossingen passen de inhoud daarop aan, zodat het gemakkelijk is om de content te zien, te lezen en te gebruiken.

5.Test, test en nog eens test!

Als er ergens een groot verschil is, dan is het wel tussen de verschillende mobiele apparaten. Schermgrootte, browsers, landscape, portrait, noem maar op. Een wezenloze hoeveelheid mogelijkheden, zoals je bezoeker de app kan ervaren. Zorg ervoor dat je je apps en advertenties test op een paar verschillende apparaten.

Worden de foto’s snel geladen? Doen al je links het? Zien je gebruikers de belangrijkste boodschap meteen?

De beste manier om zeker te zijn dat alles werkt zoals je verwacht wordt om alles te toetsen op meerdere mobiele platformen. Maak vervolgens ook de hele ervaring mobiel-vriendelijk. Als je bijvoorbeeld doorlinkt naar je website, moet je deze website pagina wel geschikt hebben gemaakt voor mobiele apparaten. Niet dat je bezoeker vervolgens mag pinchen om de hele pagina te kunnen bekijken.

In het algemeen heb je het meeste succes met je Facebook Marketing campagne als je niet alleen de Facebook marketing inspanningen afstemt op mobiele apparaten, maar ook op de rest.