60 online marketing tips voor ondernemers

Als ondernemer heb je het zwaar. Zeker als het internet een belangrijke bron is om klanten te werven of om contact te onderhouden met je klanten. Vroeger voldeed een e-mailnieuwsbrief naar je bestaande relaties, en met weinig inspanning stond je bovenaan in de zoekmachines. Tegenwoordig vecht iedereen om die eerste plekken in de zoekmachine, worden 80% van alle e-mailnieuwsbrieven ongeopend weggeklikt, en vraag je je als ondernemer nog af hoe je die klant bereikt. In de bijgesloten presentatie van Richard Baxter benoemt hij 60 online marketing tips op het vlak van zoekmachine marketing, social media marketing, content marketing, conversie en mobile marketing waarmee je als ondernemer die voorsprong blijft behouden, en je alleen op je product hoeft te focussen.

Concreet krijg je tips als:

  • optimaliseer alles, dus niet alleen je titel of je plaatje, maar echt alles wat er maar mogelijk is. Je bent tenslotte niet de enige;
  • voeg trefwoorden toe aan je Pinterest of Instagram posts (en gebruik deze kanalen!);

Zo heb je er nog 58 online marketing tips meer. Ook met handige tools enzovoort. Zie het maar als een soort schatkist. Niet met alles zul je het eens zijn, maar al pas je 80% toe, dat is dan toch weer wat winst.