Geen Pagerank verlies bij 301-redirect versus gewone link

Google PageRank geen verlies bij 301-redirectHeel lang werd gedacht dat een 301-redirect minder Pagerank zou afdragen of doorgeven dan een gewone link. Nu is het al langer bekend dat een gewone link niet de volledige waarde van de Pagerank doorgeeft, maar slechts een deel. Nu blijkt ook dat de 301-redirect een deel van de Pagerank doorgeeft gelijk aan dat van een gewone link. Voor nu dan. Je weet tenslotte nooit of dat bij Google verandert.

Pagerank is een unieke waarde voor Google waarmee bepaald wordt hoe relevant een website of webpagina is voor een specifiek onderwerp. Hoe meer kwalitatieve websites linken naar een specifieke pagina binnen een gelijke context, hoe meer Pagerank deze site verzamelt, en daarmee binnen die context ook een hogere positie verwerft.  Meer uitleg over de PageRank, vindt je in deze oudere blogpost op ROODlicht.

In een recent verschenen video vertelt Matt Cutts (Google) uitgebreid over deze 301-redirect en Pagerank. In deze video zegt hij letterlijk:

The amount of PageRank that dissipates through a 301 is currently identical to the amount of PageRank that dissipates through a link.

Hieronder de video.