Gevecht om Yahoo! verhevigd

Gevecht om Yahoo! verhevigd

Het gevecht om Yahoo! verhevigt door wijziging tactiek Microsoft. Via deze nieuwe aanpak probeert Microsoft via de aandeelhouders controle te krijgen over voldoende aandelen van Microsoft, dat op deze wijze Yahoo! gedwongen wordt om het aanbod van Microsoft te accepteren.

Microsoft is bereid om 30 miljoen dollar te investeren in deze nieuwe tactiek. Inmiddels is daarvoor het gespecialiseerde bedrijf Innisfree M&A Inc ingehuurd. De kansen voor Microsoft nemen daarmee toe. De mogelijke andere partijen waarmee Yahoo! praat zijn niet interessant voor aandeelhouders. Voor Microsoft is de deal nog steeds interessant, het verdubbelt daarmee het aandeel als zoekmachine en berreikt ook nog een besparing van 1 miljard dollar per jaar door het samenvoegen van onderdelen.

Een tegenzet die Yahoo! inmiddels heeft gedaan is een bescherming opgeworpen om te voorkomen dat bij een vijandelijke overname medewerkers zomaar de laan uitgestuurd kunnen worden. Deze bescherming bestaat uit een gouden handdruk die oploopt tot 24 maanden salaris na ontslag of ‘onvrijwillig vertrek’ binnen 2 jaar na overname. Hierdoor wordt Yahoo! een stuk duurder, omdat kosten besparingen door het snijden in personeel minder gemakkelijk wordt. Hierdoor zouden met deze deal Microsoft medewerkers ook kunnen vrezen voor hun baan.

[bron][bron][bron]

Posted in: