PageRank update bij Google. Check hem nu hier!

  1. Geomarketing en Location Based Search
  2. Google PageRank update 2013

Google PageRank update 2013De eerste PageRank update van 2013 is een feit. De laatste PageRank update dateerde van november vorig jaar. Bij elke PageRank update verandert het getal, en kan daarmee ook je positie veranderen. Via onderstaande PageRank tool check je snel wat die van jouw site is.

Wat is PageRank ook al weer?

Nog even een korte uiteenzetting wat PageRank is. Pagerank is onderdeel van de Google algorithme. Het is in feite allemaal begonnen met PageRank. Sommigen claimen zelfs dat de naam is gebaseerd op een van de eigenaren van Google (Larry Page). Dat is niet waar.
PageRank is in feite het resultaat van een ingewikkelde formule waarmee de belangrijkheid van je website binnen de context van sites wordt aangegeven. Hoe toonaangevender je site is, hoe hoger de PageRank als het ware.

De oorspronkelijke PageRank formule ging uit van een wiskundige formule genaamd Random Walk. Men ging er van uit dat een normale surfer het gedrag vertoond van een willekeurige wandelaar. Op het internet vertaald als gedrag waarbij een persoon zou bladeren door het internet met willekeurig bezoek aan een van de gevonden pagina’s, gevolgd door meer pagina’s via de hyperlinks op elk van de bestemmingspagina’s. Wanneer het proces eindigt zou een bezoeker over alle pagina’s hebben gesurfd. Uit alle pagina’s zouden de meest bezochte pagina’s de hoogste rang hebben, omdat zij degene zijn met het maximale aantal inkomende links. Meer over de PageRank lees je in deze blogpost van Roodlicht.com. Daarin staat overigens ook een verwijzing naar het oorspronkelijke patent.

De PageRank optimaliseer je in feite door onder meer een goede link optimalisatie te doen, door op correcte wijze links aan te leggen, en ook door de juiste balans tussen interne en externe links. Daarnaast bepaalt ook de kwaliteit van de externe links hoe toonaangevend jezelf bent. Heb je veel slechte of inferieure links die naar je site verwijzen, dan zal je uiteindelijk ook een lagere PageRank hebben.

Meet zelf hoe de PageRank update is geweest van je website

Je kunt ook zelf meten wat je actuele PageRank is via onderstaande tool (linkt naar externe website):

Check de PageRank van je Website:This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service