TYPO3 6.2 LTS release datum bekend

TYPO3 6.2 LTS brengt zekerheid voor gebruikers tot oktober 2016

 1. typo3 6.2 LTS

TYPO3 6.2 LTS wordt dit najaar uitgebracht door de TYPO3 Community als nieuwe versie van haar vlaggenschip: TYPO3 CMS. Deze versie van het TYPO3 contentmanagement systeem is de officiële opvolger van versie 4.5 LTS. Het unieke aan deze versies zit in de afkorting LTS. Dit staat voor Long Term Support. Dat betekent dat deze specifieke versies gedurende 36 maanden bugvrij en veilig worden gehouden. Met de nieuwste versie van TYPO3, versie 6.2 LTS is dat dus tot oktober 2016!

 • Standaard release termijnen voor TYPO3 CMS

  Standaard brengt de TYPO3 Community elke 6 maanden een nieuwe grote versie uit. Deze versies worden steeds gegarandeerd vrij gehouden van bugs en veiligheidsproblemen gedurende een periode van 18 maanden. Voor gebruikers die minder vaak wensen te updaten zijn er de LTS versies. Deze verlengen deze garantie met eenzelfde termijn, in totaal dus 36 maanden.

  Backwards compatibiliteit

  Een van de sterke kanten van het TYPO3 CMS is de backwards compatibility. Dat betekent dat alle functionaliteit in je CMS ook werkt in toekomstige versies. Uiteraard moet je als ontwikkelaar dan wel de Coding Guidelines volgen bij het bouwen, anders is die zekerheid er natuurlijk niet. Slim is het dan ook om bij maatwerk altijd even een onafhankelijke partij te laten controleren of deze Coding Guidelines zijn gevolgd. Anders zit je na uiterlijk 36 maanden met de problemen.

  De belangrijkste ontwikkelingen in TYPO3 6.2 LTS

  Een LTS versie markeert altijd een belangrijke stap in de community. Het is niet een product waar je even wat kleine zaken regelt. Juist omdat het een versie is die langdurig mee moet gaan, dien je ervoor te zorgen dat er belangrijke eigenschappen in verwerkt zijn. Bij TYPO3 versie 6.2 LTS zijn er ondermeer de onderstaande verbeteringen en uitbreidingen aangebracht.

  Wachtwoorden opslag sterk verbetert

  Nu is de veiligheid van TYPO3 al heel goed, in versie 6.2 is de wachtwoorden opslag nog sterker verbeterd. In plaats van de optionele MD5 Salted versleutelde wachtwoorden, is dit nu een standaard instelling. Je hoeft dus niet meer afhankelijk te zijn van een oplettende applicatiebeheerder om er zeker van te zijn dat de wachtwoorden opslag van TYPO3 veilig is.

  Intelligente Install Tool in TYPO3 6.2 LTS

  De Install Tool van TYPO3 6.2 LTS is enorm verbeterd. Zo is er bijvoorbeeld een prachtige feature beschikbaar die test of de installatie modules bevat die fatale fouten veroorzaken. In dat geval worden deze modules automatisch uitgezet.

  TYPO3 distributies als uitbreidingsmodules op TYPO3

  TYPO3 kent een aantal distributies. Zo is er de introductie distributie (Introduction Package), de overheids distributie (Government Package), en de Bootstrap distributie (Bootstrap Package). In plaats van dat je deze als volledig pakket moet installeren, kun je ze straks als module in een bestaande TYPO3 installatie als uitbreidingsmodule installeren.

  Wanneer komt TYPO3 6.2 LTS?

  Eerst zou de nieuwste versie van het TYPO3 CMS eind oktober worden uitgebracht. Door verschillende oorzaken, en wellicht de belangrijkste, en het argument om een goed product te willen neerzetten, is deze datum opgeschoven. Als nieuwe datum is 10 december 2013 genoemd. Dat betekent dat de beta ook vertraagd is. Deze komt half oktober.


 • TYPO3 6.2 LTS release datum bekend

Posted in: