Workshop op Cascadis Congres

OP 6 november vindt het Cascadis Congres plaats. Dit jaar een jubileum, want het jaarcongres voor webprofessionals binnen de overheid viert haar 10-jarige bestaan. Ric van Westhreenen, oprichter van ROODlicht en Vice-President van de TYPO3 Association zal daar een workshop geven met als onderwerp “Open Source zou eigenlijk onbetaalbaar moeten zijn”.

Over het Cascadis Congres

Het Cascadis Congres is een jaarlijks evenement voor webprofessionals in de publieke sector. Het Cascadis Congres wordt georganiseerd door Cascadis. Cascadis is de beroepsvereniging van de webprofessionals in de publieke sector. Het congres kent een stabiele bezoekersgroep. Gemiddeld komen er 200 professionals naar het congres. Dit jaar staat met name het onderwerp toptaken hoog op de agenda. Verschillende sprekers als Gerry McGovern geven een presentatie op deze dag.

Open Source, TYPO3 CMS

In de workshop “Open Source zou eigenlijk onbetaalbaar moeten zijn”, gaat Ric van Westhreenen in op de misvatting dat vanwege het feit dat (veel) open source gratis beschikbaar is, het argument om voor open source te kiezen dan ook maar meteen kosten gedreven moet zijn. In deze presentatie geeft Ric van Westhreenen een beeld van de organisatievorm achter het succesvolle open source TYPO3 CMS, de omvang en vertelt hij waarom gratis eigenlijk niet gratis zou moeten zijn. Daarbij vertelt hij over de nieuwste ontwikkelingen binnen het TYPO3 ecosysteem, en dat de veranderingen in content strategie, veiligheid en de toename van het gebruik van open standaarden productontwikkelingen voedde en ertoe leidde dat er nieuwe producten werden ontwikkeld. Hij geeft daarbij aan op welke wijze organisaties als overheidsorganisaties door samen te werken deze productontwikkeling kunnen voeden en kunnen delen: het concept van community gedreven open source.

Over Ric van Westhreenen

Ric van Westhreenen is Vice-President van de TYPO3 Association, de non-profit organisatie welke is opgericht in 2004 om de lange termijn doelstellingen te ontwikkelen en te financieren van het TYPO3 ecosysteem. Enkele voorbeelden hiervan zijn de doorontwikkeling van het TYPO3 CMS, de ontwikkeling van TYPO3 Neos en TYPO3 Flow. Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf en weblog www.ROODlicht.com waarin hij schrijft over met name zoekmachine marketing, social media marketing en content marketing. Tevens schrijft Ric voor Frankwatching.com en Computable. Recentelijk is Ric toegetreden bij het bestuur van de Stichting ter bevordering van TYPO3 in Nederland.

Posted in: