TYPO3 Certificering naar Pearson VUE

Afnemen examen nu vaker en op meer plekken mogelijk

Het afgelopen jaar is druk geëxperimenteerd door de TYPO3 Association met het TYPO3 Certificering programma. Een van de grootste stappen die het Certification Team heeft gezet is het onderbrengen van het examen voor het TYPO3 Certificaat bij Pearson VUE.

De voordelen voor TYPO3 Certificeringsprogramma

  • De voordelen van het onderbrengen van het TYPO3 Certificeringsprogramma bij Pearson VUE zijn groot. Voor het eerst is het mogelijk om wereldwijd het TYPO3 Certificaat te halen. Zo zijn er examen plaatsen in Tanzania, Colombia, Kenia, India, Sri Lanka, en zelfs op Hawaii. Plaatsen waar voorheen het nagenoeg onmogelijk was om een TYPO3 Certificaat te halen. Bovendien is het programma vergaand geautomatiseerd. Het is een kwestie van inschrijven via de website van Pearson VUE, de locatie en datum kiezen, betalen, en je kunt gaan studeren voor je examen. Volledige vrijheid van plaats en tijdstip.


  • TYPO3 Certificering Logo

Hoe ging het voorheen met het TYPO3 Certificaat?

Voorheen waren TYPO3 examens meestal gekoppeld aan evenementen. Zo waren er altijd examens op de TYPO3 Developer Days, of in Nederland het TYPO3 Congres. Dat is tegenwoordig dus niet meer nodig. De belangrijkste reden dat het gekoppeld was aan een evenement, was omdat je dan gemakkelijk meerdere ontwikkelaars bij elkaar kreeg, en het was eenvoudiger om een examinator op locatie te krijgen. Dat laatste was nodig om de kwaliteit van het TYPO3 Certificaat te kunnen blijven borgen.

De getallen

Dankzij Pearson VUE is het nu mogelijk om in 175 landen, en in 5.000 examencentra het TYPO3 Certificaat te kunnen halen. Op dit moment zijn er ruim 1100 TYPO3 ontwikkelaars gecertificeerd.

Waarom een certificeringsprogramma

De belangrijkste vraag die vaak gesteld is, is waarom een certificeringsprogramma? Het TYPO3 CMS is het enige opensource content management systeem dat een certificeringsprogramma voor ontwikkelaars kent. Geen enkel ander systeem, bijvoorbeeld Drupal of WordPress, heeft een programma voor ontwikkelaars waarbij op onafhankelijke wijze getoetst wordt op kennis en kunde. Voor opdrachtgevers of bedrijven die werknemers zoeken met kennis van TYPO3, levert het certificaat een bevestiging op dat de ontwikkelaar daadwerkelijk kennis heeft van TYPO3. Dit bevordert daarnaast ook de kwaliteit van het opgeleverde werk. Het TYPO3 Certificeringsprogramma is in 2008 gestart.

Over de TYPO3 Association

De TYPO3 Association is een non-profit organisatie welke is opgericht in 2004 om de lange termijn doelstellingen aangaande TYPO3 te financieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn de verschillende verbeteringen aan TYPO3 versie 6.x, de ontwikkeling van TYPO3 Neos en TYPO3 Flow. De toewijzing van budgetten aan dit soort projecten wordt bepaald door de leden van de TYPO3 Association via de Expert Advisory Board.

De TYPO3 Association vertegenwoordigt ruim 850 leden over de hele wereld.

Posted in: