TYPO3 Congres 2013 kent sterke selectie van sprekers

  1. TYPO3 Congres 2013

Het jaarlijkse TYPO3 Congres kent dit jaar een sterke selectie van sprekers uit binnen- en buitenland. De programma opzet blijft nagenoeg ongewijzigd. Op 5 november vindt het evenement plaats voor TYPO3 gebruikers, en TYPO3 ontwikkelaars. Het congres vindt plaats in Almere. In 2012 kende het congres ruim 180 bezoekers. Onze verwachting is dat dit jaar het aantal bezoekers hetzelfde zal blijven.

Keynote verzorgd door Robert Lemke

De aftrap van het congres wordt gedaan door Robert Lemke. Robert Lemke is de project founder van TYPO3 Flow en TYPO3 Neos. TYPO3 Flow is het PHP Framework waarop het nieuwe content management systeem TYPO3 Neos gebouwd is. In zijn keynote zal hij ingaan op de nieuwste ontwikkelingen rondom de TYPO3 producten en zijn visie op content management. Daarnaast zal Robert Lemke ook invulling geven aan een van de technische tracks.

TYPO3 Congres Dagopzet

Het TYPO3 Congres is net als voorgaande jaren verdeeld over drie tracks. Zo is er een technische track, een business-marketing track en een overheidstrack. Gedurende de ochtend vindt de Algemene Ledenvergadering plaats van TYPO3gem. De technische track zal met name gericht zijn op TYPO3 ontwikkelaars. In de business-marketing track komen onderwerpen aan bod die varieren van use-cases tot aan meer marketinggerichte onderwerpen (zoals zoekmachine marketing).

Andere sprekers op het TYPO3 Congres

Naast Robert Lemke zullen er verschillende andere sprekers een presentatie geven. Zo spreken Keesjan Deelstra (Handboek Zoekmachinemarketing), Kees Groeneveld (KwaliteitsInstituut Nederlandse Gemeenten), Ric van Westhreenen (Vice President TYPO3 Association), Olivier Dobberkau (d.k.d. Internet), en Christian Mueller (TYPO3 Flow and Neos Team Community Contact). Daarnaast komen er verschillende use-cases aan bod als een use-case van de RET en de GGD Drenthe.

Daniel Doesburg bokaal

Ook dit jaar wordt de Daniel Doesburg bokaal uitgereikt. Vanuit de TYPO3 community zijn verschillende kandidaten voorgedragen om deze bokaal te winnen. De Daniel Doesburg bokaal wordt uitgereikt aan de persoon of organisatie die het meest heeft betekend voor de Nederlandse TYPO3 Community.

Locatie wederom in Almere

Dit jaar vindt het TYPO3 Congres weer plaats in het Van der Valk Hotel Almere op 5 november. De inschrijving voor het congres is inmiddels gestart. Meer informatie over het programma en aanmelden via http://www.typo3congres.nl/

Posted in: