Wat bepaalt nu het succes van een blogpost

Het succes van je blogpost wordt deels natuurlijk bepaald door de inhoud, de creativiteit en de originaliteit. Wil je echt een succesvol artikel dan zijn er meer succesfactoren nodig. Hieronder zet ik er een aantal uiteen.

1.Soundbites zijn essentieel

In mijn optiek de belangrijkste – en daarom ook op 1 – lekker gebekte soundbites zijn essentieel. Minder als 100 karakters, en prikkelend genoeg om de lezer te verleiden. Dat is een soundbite. Zo was de soundbite “Content Marketing produceert 3 keer meer leads dan zoekmachine marketing” (72 karakters!) een groot succes dat veel lezers verleidde het artikel te lezen. Ook omdat je met deze soundbite de vraag “waarom dan?” kon stellen.

2.Hou het kort

Vaste lezers denken nu, kort? Ja, meestal ga ik wat los met lange artikelen. Maar het feit is, die lezen minder lekker op een smartphone. En het feit is dat in Nederland surft 64% van alle smartphone gebruikers elke dag op internet. (“Our Mobile Planet: Nederland”, Ipsos CT)

3.Nodig uit tot discussie

Wees vriendelijk, en eindig met een open vraag. Probeer de discussie op gang te brengen.

4.Zorg voor lekker leesbare teksten

Gebruik veel witregels, bulletlijsten voor handige opsommingen en eventueel (geoptimaliseerde) plaatjes. Het leest een stuk prettiger als je verder met kopjes werkt. De meeste mensen scannen de tekst, en lezen niet.

5.Wees creatief en origineel

Schrijf vooral vanuit jezelf, en bedenk de teksten zelf. Bronnen gebruiken is altijd goed, en probeer dan ook de bron te benoemen. Hoe scherper, origineler en creatiever de tekst, hoe hoger de kwaliteit. Standaard nieuws, daarvoor moet je niet meer op een blog zijn.

Ook tips?

Heb jij ook tips? Misschien wel beter dan die hierboven? Vertel het mij, dan zet ik die er meteen bij!