Adwords toont omschrijving in titel advertentie

Adwords toont omschrijving in titel advertentie

Steeds vaker valt te zien dat in de weergave van Google Ads de eerste regel uit de omschrijving ook in de vetgemaakte titel staat. Was het afgelopen maand nog sporadisch, nu is het gewoon eerder regel dan uitzondering en behoort dit tot de standaard aanbod van Google. Weliswaar is een patroon te herkennen, maar het aanpassen van advertenties zodat deze voldoen aan dit patroon vormt geen garantie voor een advertentie met verlengde titel. Hoe ziet dit patroon er nu uit:

Als eerste is de titel langer geworden (tot 30 karakters) en dat met de eerste regel uit de omschrijving de adverteerder beschikt over 65 karakters die vet wordt getoond.

Wanneer gebeurt dit? Volgens Google wordt als de advertentie bestaat uit 3 losse zinnen waarbij de 1e zin uit de omschrijving eindigt in een correcte interpunctie (bijvoorbeeld een uitroepteken of punt), de eerste zin gekoppeld aan de titel. Daarnaast dient de advertentie wel zichtbaar te zijn boven de zoekresultaten.

Wat is dan het gevolg? Dit leidt ertoe dat de advertentie visueel aantrekkelijker wordt, en nog duidelijker de boodschap overbrengt. Uiteindelijk zorgt dit dus voor een hogere CTR. Dit is uiteraard gunstiger voor zowel Google als de adverteerder.

Posted in: