Google helpt bij optimalisatie advertenties

Het kan niemand ontgaan dat de webbased oplossingen rondom Google Adwords van hoogstaande kwaliteit zijn. In de vorige post refereerde ik al aan de trefwoord analyse mogelijkheden van Google Adwords, in deze post ga ik in op de mogelijkheden van het optimaliseren van de advertenties binnen Adwords.

Een van de belangrijkste KPI’s van een advertentie is de conversie ratio.Een van  de nieuwste toevoegingen aan de functionaliteit van Google Adwords is de mogelijkheid om advertenties te optimaliseren voor een zo hoog mogelijke conversie. En daar draait het om.

Even voor de duidelijkheid, het optimaliseren van een advertentie in het Google Adwords netwerk is in feite het inregelen van het onderdeel Ad Rotation. Voorheen had je daar twee opties: geoptimaliseerd voor kliks en evenredig verdeeld. De eerste optie toont de advertentie waarop de kans het grootst is dat er veel op geklikt wordt, en de tweede optie geeft je als adverteerder een beter beeld over de performance van een advertentie.

Nu met de derde optie bekijkt Google aan de hand van de informatie via conversion tracking welke advertentie zorgt voor de beste conversie. Afhankelijk van die data wordt de meest converterende advertentie het vaakst getoond.

Google helpt bij optimalisatie advertenties

Posted in: