E-mailmarketing is dood, lang leve Content Marketing aldus onderzoek

Uit een recent gehouden onderzoek door Copypress, een software huis gespecialiseerd in content marketing tools, blijkt dat videocontent en artikelen het meeste bijdragen aan de ROI volgens de respondenten. Verder gaf nagenoeg de helft van de ondervraagden aan dat videocontent complex was om te maken en over het algemeen te duur. In onderstaande grafiek het overzicht naar soort content. (schuif met je muis over de grafiek voor de cijfers!)

Het publiceren van artikelen en whitepapers werd door de respondenten gezien als minder arbeidsintensief. Echter, dan komt er weer een ander probleem om de hoek kijken. Het fenomeen authorship is dan een belangrijk onderdeel. Het maakt met de wijzigingen van Google voor meer kwalitatieve content wel uit wie de auteur is van het artikel of whitepaper. Opvallend is dat dit door tweederde van de respondenten gezien wordt als een belangrijke uitdaging om naar toe te werken. De rest maalt daar niet om.

Content marketing hoogste prio onder marketeers voor 2013

Een andere vraag die CopyPress stelde was in hoeverre content marketing een hogere prioriteit krijgt in 2013 dan in 2012. Het antwoord is fenomenaal. Het blijkt dat voor 2012 18,9% content marketing zag als topprio. Het merendeel zag heil in e-mailmarketing en social media marketing. Voor 2013 is er een verschuiving naar maar liefst 34,8% ten koste van SEO en opvallend e-mailmarketing. (zie onderstaande grafiek, ga met je muis over de grafiek voor de percentages).