Zoekmachine optimalisatie tips voor nieuws sites

  1. Matt Cutts over zoekmachine optimalisatie nieuws sites


Nieuws sites kennen een ander soort publiek dan commerciële websites, en daarmee ook andere zoekmachine optimalisatie. De zoekmachine optimalisatie (SEO) voor dit soort sites pak je dan ook anders aan. In de video vertelt Matt Cutts van Google op welke wijze nieuws sites het best geoptimaliseerd kunnen worden voor de zoekmachines als Google.

Eye-openers
Enkele eye-openers voor zoekmachine optimalisatie van nieuws sites (wellicht). Als je een nieuwsartikel hebt over een onderwerp dat zich ontwikkelt over tijd, bijvoorbeeld de verkiezingen, of een belangrijke rechtzaak, dan is het raadzaam om steeds dezelfde pagina bij te werken, en niet steeds een nieuw artikel te schrijven. De URL blijft dan constant. Een andere reden is dat deze pagina al geïndexeerd is, en dat het publiek ook de weg kent naar deze specifieke pagina. Ook is het belangrijk om gerelateerde berichten te koppelen, om zo bezoekers niet kwijt te raken als je toch het nieuws over meerdere pagina’s verspreid.

Author Rank te overwegen
Daarnaast zou je kunnen nadenken over authorship, bekend van het verhaal over Author Rank waar ook Eric Schmidt het in zijn nieuwe boek over heeft. Op het moment dat je als nieuwssite auteurs hebt die ook een Google+ profiel hebben, dan is het raadzaam om het artikel te koppelen aan deze auteurs. Verder zijn er voor nieuwssites specifieke oplossingen gemaakt door Google News, als specifieke metatags. Hieronder wat links naar informatie die je wellicht verder kan helpen.

Heb je ook tips, dan hoor ik deze graag via comments hieronder!

Meer info van Google voor nieuwsuitgevers:

http://support.google.com/news/publisher/?hl=nl